Epistles II

Da jeg i oktober sidste år blev mor, mærkede jeg, hvordan moderskabets kærlighed slog mig omkuld.


Det er for mig, som for mange andre mødre nok den største gave, jeg kan forestille mig. En gave der kommer med et uendeligt stort ansvar og en frygt for, om man nu kommer til at kunne løfte den opgave, man har påtaget sig som mor.

Som andre nybagte mødre skulle jeg nu til tage stilling til, hvad mit barns krop skal i kontakt med og her falder det mig naturligt, at ligesom min egen, skal mit barns hud også skånes. Jeg ønsker at give min baby den bedste start på livet med kærlig pleje og rene økologiske, babyvenlige produkter.

 


Jeg er af den overbevisning, at det ikke er nødvendigt at fylde badeværelset med en masse forskellige produkter, når det både kommer til mig selv og når det kommer til min baby. Derfor har jeg gerne produkter, der kan opfylde flere af mine behov på en gang.

Blandt andet bruger jeg babybadeolien fra Munkholm til både at bade ham med, fjerne arp og massere ham. Olien er effektiv og forebygger tør og sart hud, hvilket især kan forekomme ved efterårs og vinter babyer. Jeg bader ham et par gange om ugen og alt efter hvordan jeg synes hans hud arter sig er det med eller uden olie. Hvis den ikke virker udpræget tør eller generet, bruger jeg olien i badet en gang om ugen.


Når jeg bader Richard

 

  • Vælg et godt tidspunkt for dig og din baby. Et godt tidspunkt for os at have Richard i bad på er om aftenen efter hans korte aftenlur, som altid er efterfulgt at et måltid. Her er han udhvilet, mæt, ofte i godt humør og har overskud til den sanselige stimuli, et bad er.
  • Når der er fyldt en passende mængde vand i babybadekaret og jeg har mærket at vandets temperatur er passende, hælder jeg, hvad der svarer til en god 5 krone ud i håndfladen og fordeler det i vandet. Nu kan jeg både vaske og nusse godt om ham, så olien får tid til at komme godt ind. Det er ikke nødvendigt at vaske olien af efterfølgende, så når badet er slut, tørrer jeg ham og kommer ham helt ren og blød i hans nattøj.

Som udgangspunkt prøver jeg at holde brugen af hudplejeprodukter på et minimum, for ikke at forstyrre hudens naturlige balance, derfor bruger jeg ikke hverken sæbe eller shampoo, når han bliver badet. Men hvis vinden og den kolde luft har været hård ved hans små kinder og de bliver lidt ru og tørre, smører jeg dem med et tyndt lag af Englesalven fra Munkholm. Englesalven bruger jeg også i hans numse for at forebygge og afhjælpe en rød numse. Derudover er den god til mine egne læber eller små tørheder, så det er et af mine ´must haves´i pusletasken.