Fair Friday - Øreringene følger med, når du køber for min. 500 kr. og så følger der et par med i sølv og ved køb for over 1500 kr. følger der et par med i forgyldt

Øreringene ligger automatisk i din kurv, og når du tilføjer varer for over 500 kr. aktiveres rabatten. Julegaver byttes indtil den 14. Januar.
Fair Friday - Øreringene følger med, når du køber for min. 500 kr. og så følger der et par med i sølv og ved køb for over 1500 kr. følger der et par med i forgyldt

Øreringene ligger automatisk i din kurv, og når du tilføjer varer for over 500 kr. aktiveres rabatten. Julegaver byttes indtil den 14. Januar.
Indkøbskurv 0

MATERIALER OG PLEJE

Når vi udvælger materialer, gør vi det på baggrund af følgende krav:

  • Materialer skal være monomaterialer, så disse let kan adskilles og genanvendes. Altså finder du ingen blandingsmaterialer hos os.
  • Det skal være naturlige og økologiske kvaliteter, der skåner både mennesker og miljø.
  • Det skal være kvaliteter, der er behagelige at bære, med minimalt vedligehold og lang holdbarhed
  • Og det skal være fremstillet under sikre og ordentlige forhold, med leveløn til følge.

 

Du kan læse mere om vores bæredygtigheds-profil lige her.

 

 

TENCEL

Tencel findes i et væld af vævninger og indfarvninger. Du kan finde alt fra den bløde, tunge og silkelignende vævning, vi hyppigt bruger, til en, der i højere grad er at sammenligne med denim. Fælles for disse tekstiler er, at de er meget åndbare og komfortable, og at de kræver væsentligt mindre vand at fremstille end eksempelvis bomuld.

 

Tencel fremstilles af cellulose-fibre fra FSC-certificeret eukalyptus og birkekvas, og produceres af østrigske Lenzing. Hvor birkekvasen består af nedfaldstræ fra europæisk skovbrug, har eukalyptussen den fordel, at den hverken kræver vanding eller pesticider for at gro. Rent praktisk minder celluloseprocessen om den, man anvender ved viskose, men forskellen skal findes i, at man ved Tencel genanvender mere end 99% både vand og opløsningsstoffer i et såkaldt ”closed loop”. På den måde begrænser man skadelig udledning, og Tencel lever desuden op til Oeko-Tex Standard 100, hvilket betyder, at du som forbruger kan være sikker på, at tekstilerne er testet for sundhedsskadelige stoffer.

 

Tencel er naturligt bakteriehæmmende, hvilket betyder, at det med fordel blot kan luftes nogle gange mellem brug, før man vasker. Vi anbefaler, at du vasker vores styles ved lavest mulig temperatur, og det både for tøjets levetid og miljøet om at gøre. Har du mulighed for at dampe dine kjoler og skjorter i Tencel, kan du også forlænge følelsen af ”nyt” – det fjerner nemlig effektivt de små krøller og folder, der får tøjet til at syne brugt.

 

 

HØR (GOTS-certificeret)

Hør har en fantastisk struktur, nærmest uanset, hvor groft eller fint, det er vævet. Strukturen gør det oplagt til voluminøse styles, og af samme grund er det også hørren, der danner grundlaget for vores Alma skjorte. Hør er ligeledes åndbart, komfortabelt og kræver langt mindre vand end eksempelvis bomuld.

 

Vores hør er en GOTS-certificeret økologisk, europæisk kvalitet. Selvom europæisk hør normalt ikke sprøjtes, vægter vi, at man som forbruger nemt skal kunne navigere via certificeringer. GOTS sikrer at 95% af det endelige produkt består af økologisk certificerede råmaterialer, der er produceret under ordentlige forhold og til leveløn. Ligeledes stiller GOTS strenge krav til, at alle kemikalier, der anvendes i behandlingen af tekstilet, er bionedbrydelige.

 

Hør tåler generelt både varmere og hyppigere vaske, men da det holder sig friskt længe, anbefaler vi, at du kun vasker, når nødvendigt og fortsat gerne koldt. Hvis du vil undgå, at hørren kommer til at krølle unødigt under vask, kan du desuden gennemvæde den, inden du vasker.

 

 

MERINOULD (GOTS-certificeret)

Merinould er en exceptionelt blød og let uldkvalitet, der samtidigt har gode varmeisolerende egenskaber. Modsat de fleste uldtyper, kradser merinould ikke, og når den indkøbes i den rette kvalitet, er resultatet en strik, du kan have i mange år.

 

Vores merinould er fra en GOTS-certificeret økologisk, argentinsk/italiensk producent, af hensyn til både dyr, mennesker og miljø. Ved at vælge uld fra økologisk dyrehold, tager vi både højde for dyrenes ret til bevægelighed, ordentligt foder og frihed fra såkaldt mulesing. GOTS sikrer at 95% af det endelige produkt består af økologisk certificerede råmaterialer, der er produceret under ordentlige forhold og til leveløn. Ligeledes stiller GOTS strenge krav til, at alle kemikalier, der anvendes i behandlingen af tekstilet, er bionedbrydelige.

 

Merinould er, som megen anden uld, bakteriehæmmende og selvrensende. Merinoulden har desuden den fordel, at den ikke optager lugt i samme grad som andre tekstiler, og derfor vil vi opfordre til, at du kun vasker om nødvendigt, med vaskemiddel beregnet til finere uldtyper. Trænger din uldstrik til en opfriskning, kommer du langt med at lufte den eller at give den en lille tur i fryseren. 

 

BOMULD (GOTS-certificeret, restmetervare)                                       

Bomuld er et af de mest hyppigt anvendte tekstiler, og kommer i et væld af vævninger og sågar i strik. Hvordan bomulden føles og holder faconen, afhænger utroligt meget af, hvordan den væves og om den eventuelt blandes med andre materialer. Af samme grund har vi valgt en ren bomuldskvalitet, der er åndbar, blød og samtidigt kraftig nok til at kunne bruges om og om igen.

 

Bomuld er et ressourcekrævende materiale, og det være sig både ift. vand- og arealforbrug. Desuden foregår hovedparten af den globale bomuldsproduktion stadig under kummerlige forhold, der udsætter bomuldsbønderne for en lang række stærkt skadelige kemikalier. GOTS sikrer at 95% af det endelige produkt består af økologisk certificerede råmaterialer, der er produceret under ordentlige forhold og til leveløn. Ligeledes stiller GOTS strenge krav til, at alle kemikalier, der anvendes i behandlingen af tekstilet, er bionedbrydelige. Dog kommer vi ikke udenom, at bomuld er ressourcekrævende at producere, og for at undgå at skulle indkøbe for store kvantiteter, vægter vi i første omgang at indkøbe GOTS-certificerede restmetervarer fra anden produktion.

 

Bomuld vaskes med fordel ved lavere temperaturer, og kun når nødvendigt. 

 

ECO SILVER

ECO Silver er betegnelsen for det genanvendte sølv, vi bruger i alle vores smykker. Sølvet har samme renhed og høje kvalitet som nyt sterlingssølv, 92.5, men forudsætter ikke ny minedrift. I stedet udvindes sølvet fra gammelt elektronik, kasserede smykker, medicinaludstyr mm., så intet går til spilde.

 

Ny udvinding af ædelmetaller er grundlæggende en ressourcetung proces. Eksempelvis findes sølv kun sjældent i større aflejringer, men skal i stedet udvindes ved hjælp af en lang række skrappe, kemiske processer. Ligeledes kan det være svært at redegøre for arbejdsforholdene undervejs, modsat hos vores engelske leverandør, der er certificeret af The Responsible Jewellery Council (RJC). Smykkerne formgiver vi selv i vores AARHUS STUDIO.