Mukadder & Mahir, Izmir, Tyrkiet

Etableringstidspunkt: 2005

Antal ansatte: 45 (2021)

Certificeringer & standarder: Global Organic Textile Standard (GOTS), Global Recycled Standard (GRS), Organic Cotton Standard (OCS 100)


“Både i vores virksomhed og i vores private liv bør vi reducere vores negative miljøpåvirkning. Vi skal ikke glemme, at naturressourcer ikke er ubegrænsede.” - citat, Mukadder


Mukadder og Mahir er vores fantastiske, tyrkiske leverandører. De er et ægtepar, og fabrikken ejes af Mukadder, der er Mahirs hustru, og det er tydeligt at mærke, at man her har med en ambitiøs og familiedrevet virksomhed at gøre. 


Mukadder og Mahir sikrer de ansattes transport til og fra arbejde, og sørger for, at de ansatte har adgang til sundhedspleje på arbejdspladsen. De har også et stort fokus på ligeløn, de ansattes ret til kollektiv forhandling, og de gør meget ud af at sikre de fabriksansattes lønudvikling på tværs af stillinger, således at de holder sig væsentligt over den nationalt fastsatte mindsteløn. Derudover er de også meget optaget af at reducere deres miljøaftryk og sætte et godt eksempel, hvilket blandt andet kommer til udtryk i deres interne miljøbeskyttelses-politikker, der pålægger dem at måle og reducere deres vand- og energiforbrug samt eventuelt spild.


De er, ligesom vores indiske leverandør, Ranga, super dygtige til vævede styles, og derudover mestrer de også at producere i jersey.