Fair Friday - Øreringene følger med, når du køber for min. 500 kr. og så følger der et par med i sølv og ved køb for over 1500 kr. følger der et par med i forgyldt

Øreringene ligger automatisk i din kurv, og når du tilføjer varer for over 500 kr. aktiveres rabatten. Julegaver byttes indtil den 14. Januar.
Fair Friday - Øreringene følger med, når du køber for min. 500 kr. og så følger der et par med i sølv og ved køb for over 1500 kr. følger der et par med i forgyldt

Øreringene ligger automatisk i din kurv, og når du tilføjer varer for over 500 kr. aktiveres rabatten. Julegaver byttes indtil den 14. Januar.
Indkøbskurv 0

BÆREDYGTIGHED

laøhlé er født af et ønske om at forene en holistisk bæredygtighed med kompromisløs æstetik. I bæredygtigheden ligger et løfte om ansvarlighed og transparens, og i æstetikken ligger en vision om at skabe noget smukt og eksklusivt, der samtidigt fordrer større bevidsthed; både, hvad angår kvalitet, og hvad angår de menneskelige og miljømæssige ressourcer, der indgår i hvert eneste design.

 

For os er bæredygtighed langt mere, end en tillægsværdi; det er kernen i vores brand.

 

Naturlige og GOTS-certificerede monomaterialer

Alle vores styles fremstilles udelukkende i naturlige og økologiske monomaterialer af hensyn til både miljø, komfort og genanvendelse, og vi stiller strenge krav til, hvordan disse er certificeret. Eksempelvis fremstilles mange af vores styles i Tencel fra østrigske Lenzing, mens vores økologiske hør, bomuld og merinould alle er GOTS-certificerede. Vores bomuld er desuden en GOTS-certificeret restmetervare fra anden produktion, og vores genavendte sølv er af samme renhed som ny 925-sterlingsølv. Du kan læse meget mere om vores individuelle materialer og deres egenskaber lige her.

 

Leveløn & social bæredygtighed

Det er afgørende for os, at vores producenter sikrer forsvarlige lønninger og sikre arbejdsforhold, uanset om det er bomuldsbonden eller syersken, der leverer et stykke arbejde. Af samme grund har vi valgt en GOTS-certificeret producent i Indien, der, foruden at sikre produktionen mod brugen af sundhedsskadelige kemikalier, betaler leveløn. I Haryana i indien, hvor vi producerer, svarer mindstelønnen for mange tekstilarbejdere kun til 40% af de gennemsnitlige leveomkostninger, og derfor er det af største vigtighed for os, at der betales en reel og værdig leveløn, der kan sikre adgang til husly, mad, sundhedspleje, uddannelse, transport mm. I GOTS-certificeringen ligger desuden, at de ansatte har stadfæstet ret til kollektive forhandlinger, sikre og hygiejniske forhold og afgrænsede arbejdstider, samt at diskrimination og børnearbejde ikke tolereres – alt sammen i henhold til den lovgivning, der foreligger fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO). 

 

Produktionerne i Ikast, Sunds og Aarhus fungerer i henhold til dansk lovgivning, og i Ikast er der ligeledes en række integrationstiltag for borgere med håndarbejds-teknisk baggrund, der mangler tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Vores produktion

SYLAB, IKAST


ABK, INDIEN

 

ELKJÆR STRIK, SUNDS


AARHUS STUDIO

Sylab er en iværksættersystue, der arbejder for at genetablere syproduktion i Danmark. Sylab har ca. 10 syersker tilknyttet. Sylab har desuden integrationstiltag for borgere med håndarbejds-teknisk baggrund.

 

Sylab står fortsat for en lang række af vores styles i både hør og Tencel, og det skal de blive ved med, da vi tror på dansk produktion.

 

 

 

 

 

ABK er en GOTS-certificeret fabrik og systue, hvilket betyder at der hovedsageligt arbejdes med økologiske metervarer og at der gives leveløn. Fabrikken har ca. 80 ansatte, og producerer også for en række andre bæredygtige, danske brands.

 

ABK står for produktionen af vores GOTS-certificerede bomulds- og hør-styles, samt for nogle af vores styles i Tencel.

 

GOTS-NR: CU 858772

 

Elkjær Strik er en dansk familievirksomhed, der har specialiseret sig i maskinstrik. Fabrikken har ca. 10 ansatte, hvoraf de fleste har været ansat i en menneskealder. 

Elkjær Strik står for samtlige vores strikkede kvaliteter i GOTS-certificeret merinould og bomuld. Samt restkvaliteter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Studio'et i hjertet af Aarhus er hjem for alle vores indledende designprocesser og for vores smykkeværksted.

 

Det er her, vi tilbringer mange af vores vågne timer – hvis altså ikke, vi står i vores Flagship Store, hvor du er meget velkommen til at besøge os.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport, lokalitet og nærhed

Når man taler om lokal produktion i relation til beklædning, tager man ofte udgangspunkt i systuernes placering; men systuerne udgør kun en brøkdel af de samlede instanser, der indgår i tilblivelsen af nye beklædningsgenstande. Eksempelvis dyrkes og forarbejdes vores GOTS-certificerede hør i Belgien, Tencel fremstilles i Østrig med råmaterialer fra både Skandinavien og Sydafrika, mens den GOTS-certificerede bomuld dyrkes og forarbejdes i Indien. Og i sidste instans sendes det hele til Danmark. På den måde er tekstilproduktion en kompleks proces, hvor et løfte om lokalproduktion kan blive meget svært at indfri.

 

Det, vi kan gøre, er imidlertid at vægte, at nogle produktionsled holdes samlet. Eksempelvis ligger systuen i Indien sammen med både spinderi, væveri og farveri, mens vores Aarhus Studio ligger i køreafstand til både Sylab og Elkjær Strik. Ligeledes er det også vigtigt for os at være tilstede på systuerne, når der udvikles nye prøver, således at vi undgår materiale- og transportspild, og vi er desuden meget opmærksomme på ikke at producere unødige kvantiteter. Alle vores forsendelser skibes fra Indien, da dette nedsætter CO2-udledningen markant sammenlignet med fly.

 

Emballering

Vores forsendelseskasser, poser og smykkeæsker er alle lavet i FSC-certificerede materialer. Vi vægter at vores indpakning er æstetisk, da vi tror på, at købsoplevelsen også kan mane til større omtanke for den enkelte beklædningsgenstand eller det enkelte smykke. Vores producent i Indien, Kamal, har desuden, på eget initiativ, sørget for, at vores styles pakkes med mindst mulig plastik. Dog har vi også en række optimeringspunkter – f.eks. i form af puderne i vores smykkeæsker – som vi arbejder videre med.

 

miljøvenlig pakning

 

Proces

Vi vil utroligt gerne dele vores proces, og derfor vil du altid kunne følge med i kommende tiltag og optimeringspunkter. At være et bæredygtigt brand er nemlig ikke et statisk mål; det er en forpligtelse til fortsat at forbedre og dygtiggøre sig. For øjeblikket har vi fokus på:

 

  • At finde en producent, der kan fremstille silkepapir, der både er FSC-certificeret og syrefrit. På nuværende tidspunkt bruger vi almindeligt, syrefrit silkepapir, da syren ellers vil få vores smykker til at oxidere. Vi leder dog med lys og lygte efter en producent, der også kan fremstille papiret i henhold til FSC-standarden.
  • At finde en producent, der kan fremstille mere bæredygtige knapper
  • At finde et mere bæredygtigt alternativ til puden i vores smykkeæsker

 

Og på sigt vil vi gerne:

  • Fremstille vores egne forgyldninger. På nuværende tidspunkt foregår forgyldningen under kontrollerede forhold i Danmark, men da forgyldningsvæsken er en meget koncentreret, vil vi på sigt gerne bidrage til udviklingen af et mere skånsomt produkt.
  • Arbejde med større størrelsesinklusion. Vi vil gerne, at man kan blive klædt på hos os, uanset om man er en str. 32 eller en str. 46. Desværre er det en omkostningstung proces at udvide med flere størrelser, men vi vil det utroligt gerne.
  • Måle mere konkret på klimapåvirkningen af vores produktion, så vi fortsat kan gentænke, hvordan vi mindsker vores klimaaftryk. Dette forudsætter dog, at vi kan finde troværdige beregningsværktøjer indenfor vores økonomiske kunnen.
  • Udvide med reparations- og evt. recirkuleringstiltag, blandt andet ift. tidligere styles.
  • Opnå egne certificeringer.

Har du spørgsmål til vores produktion og bæredygtighedsprofil, er du desuden altid meget velkommen til at kontakte os på info@laoehle.dk.

 

 

English Version